Ansök om att delta i en kurs om MY RIGHT i Estland

Ansök om att delta i en kurs om MY RIGHT i Estland

Ansök om att delta i en spännande träningsmöjlighet, utformad för att stödja självständighet hos ungdomar med spina bifida och hydrocephalus!

Är du en ung person (18-35 år) som lever med spina bifida och / eller hydrocephalus (SB / H)? Är du medlem i Spin-off eller vill bli det? Då är du välkommen att ansöka om denna gratis träning!

Denna 4-dagars träning för ungdomar med SB / H kommer att äga rum den 17-20 augusti 2019 i Tallinn (Estland).

Varför denna träning?

Eftersom ungdomar med funktionshinder, inklusive SB / H, ofta utsätts för diskriminering och fördomar. Ibland ser inte samhället dem som värdefulla och lika medborgare. Om du har funktionshinder kan det vara svårare att gå på ett universitet, få jobb eller resa självständigt. Du kan förhindras att tala för dig själv, och familjen eller professionella får fatta beslut om ditt liv.

Vi vill ändra det!

Syftet med denna utbildning är att stödja dig, en ung person med funktionsnedsättning, i din resa mot självförtroende och självständighet! Utbildnings nyckelorden är medborgarskap, ledarskap och fullt deltagande.

Vad handlar den här träningen om?

Under träningen kommer du att lära dig om det rättighetsbaserade tillvägagångssättet till självständighet för ungdomar med funktionshinder, sätt att försvara dina rättigheter i dagliga situationer och odla din förmåga att få din röst att höras.

Vårt team av internationella experter hjälper dig att förstå de mänskliga rättigheterna för personer med funktionshinder, hur du kan använda FN: s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning (och varför du som en ung handikappad person bör veta det) och ge dig med praktiska verktyg på aktivism.

Dessutom kommer utbildningen att ge trygga diskussioner om problem, som kroppsbild, sexualitet och mental hälsa. Du kommer att utveckla en personlig handlingsplan för att hjälpa dig att föra din talan i samhället.

Vem ska delta i utbildningen?

Unga (ålder18-35) personer som lever med SB / H som:

● Vill vara mer aktiv i sina lokala SBH-grupper (eller vill börja en grupp) och behöver kompetens för att stödja dem

● Är beredda att delta aktivt i kursens och inte förbli passiva lyssnare

● Kan delta i hela kursens längd (4 dagar)

● Är beredda att organisera en lokal nivåaktivitet (skriv artiklar, organisera en workshop, träffa beslutsfattare ...) med hjälp av den kunskap som erhållits vid träningen

● Ha en fungerande nivå på engelska (kunna tala, läsa och skriva det)

Hur lång tid kommer träningen att vara?

4 hela arbetsdagar. Programmet kommer att utformas så att det även omfattar lite vila och underhållningstid.

När?

17-20 augusti 2019. Ankomst förutses för 16 augusti och avgång 21 augusti.

Var?

Laulasmaa, 35 km från Tallinn (Estland). (Vi organiserar lokal transport, oroa dig inte!)

Tekniska detaljer

Deltagande i utbildningen för utvalda deltagare med SB / H är gratis. Din resa, boende (5 nätter) och måltider under träningen betalas.

Hur man ansöker?

Fyll i ansökningsblanketten senast den 15 juli 2019. Du kommer att bli informerad om resultatet av din ansökan den 17 juli 2019.

För information och anmälningsblankett kontaktaEva Toft

eva.toft@spin-off.se